Ботевата майка, ако беше жива, с тъга щеше да гледа окупацията на родината ни от янките

Ботевата майка, ако беше жива, с тъга щеше да гледа окупацията на родината ни от янките

Ботевата майка, ако беше жива, с тъга щеше да гледа съсипването на българската армия и окупацията на родината ни от янките.

В телевизионтото предаване „Операция История” военният експерт, полковникът от запаса Йордан Костадинов, съобщи покъртителни факти.

Какво сме имали и какво никога повече няма да имаме.

Според него най –голяма огнева мощ армията ни е имала през 1989 година. Тогава сме имали 30 хиляди души във военно-въздушнитге сили, 18 хиляди във военно –морските, 6 летища с 600 самолета са охранявали небето на България, разполагали сме с 3 400 танка, а сухопътните войски са наброявали над 80 хиляди.

А сега нашата бутикова армия можеш да я събереш цялата на един селски стадион.

Как на един млад човек да му се прииска да стане офицер, като гледа тези разплути мъже с маскировъчни униформи, с шкембета като на селски секретар бирници…

Стефан Северин, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.