Броят на руските туристи зад граница е намалял с 28%

Броят на руските туристи зад граница е намалял с 28%

През първото полугодие на 2016 г. броят на руските туристи в чужбина е намалял с 28%, в сравнение със същия период на миналата година, съобщи говорителят на Руския съюз на туристическата индустрия (РСТ) Ирина Тюрина, цитирана от „Взгляд“ в понеделник (12 септември).

„Като цяло картината на задграничните пътувания се очертава доста ярка и интересна: от януари до юни зад граница с цел туризъм са извършени 3 млн. 970 хил. пътувания – тоест имаме спад от 28%“, посочи Тюрина.

Според нея този спад се дължи на загубата на основни туристически направления като Турция и Египет. „Другите плажни страни, колкото и да се стараят, не успяха да компенсират тази загуба“, посочи Тюрина. Някои от тях, обаче, отбелязват ръст от няколкостотин процента на руските туристи.

На първо място по динамика на ръста е Тунис ( над 600% в сравнение със същите показатели за 2015 г.). на второ – Йордания (ръст от 544%). Трети е резултатът на Мароко – почти 300%. Сред първите пет държави, увеличили притока на руски туристи, са Доминикана (ръст от 167%) и Грузия (118%).

Според Тюрина обаче всички тези страни едва ли ще успеят да задържат рекордите си след повторното отваряне на Турция.
Източник: bg.rbth.com/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.