България се „катери“ към следващия пик на заразата. Всяко разхлабване на мерките би довело до усложняване на обстановката

„Отпадането на извънредното положение е политическо решение“.

Това обяви Мутафчийски

„Мерките ще останат с и без извънредно положение“, заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев

Според Венцислав Мутафчийски България се „катери“ към следващия пик на заразата. Наблюдава се възникването на нови огнища, но благодарение на бързата и адекватна реакция на медиците, те бързо са ограничени. Такова се наблюдава край Дупница. Регистрирани са 13 заразени, като общото между тях е работата им в ТЕЦ „Бобов дол“.

„Всяко разхлабване на мерките би довело до усложняване на епидемиологичната обстановка. Заговори се за отхлабване на мерките в Германия, в пресата видях съобщения, че в Берлин се изграждат зали за приемане на болни. Има ясното съзнание, че такива отхлабвания на мерките ще доведат до осложняване на обстановката. Трябва да има единност в обществото дали може да се плати такава цена, това е и политически въпрос. Експертното мнение е едно и също“, обясни Мутафчийски, предава Нова тв.

Източник: Petel.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.