Васил Божков алармира за заграбването на стотици артефакти

Хазартният бос Васил Божков започна деня с пореден пост във Фейсбук.

Той алармира за ”заграбването на стотици артефакти” от неговата колекция.

Ето какво написа той:

„От януари започна незаконното заграбване на стотици артефакти от #КолекцияВасилБожков от Прокуратурата и Министерство на културата. Това продължава и до днес.

Фондация „Тракия“ | Thrace Foundation изпраща сигнали до редица международни институции, включително централата на ЮНЕСКО. ЮНЕСКО реагират веднага и предават случая на Постоянната делегация при ЮНЕСКО за България | National Commission of the Republic of Bulgaria for Unesco, управлявана от лица, свързани с властта.

Реакция няма. Случаят е потулен от българските власти.

#БъдетеЗдрави“

В отговорът на UNESCO на сигнала на Фондация Тракия от 7 февруари 2020 се казва следното:

„ОТ: Lazare Eloundou Assomo
Директор Дирекция „Култура и Спешни случаи“

В ОТГОВОР НА: СПЕШНО ИСКАНЕ ЗА ПОМОЩ/ЗАЩИТА

Благодаря за Вашия e-mail и за това, че информирахте UNESCO за въпрос, касаещ незаконното изземане и транспортиране на артефакти от Колекция Васил Божков.

Предвид спешността на ситуацията, за която ни информирахте прехвърляме случая ви на Постоянната делегация при ЮНЕСКО за България.

Благодаря Ви,
Lazare Elondou

От януари започна незаконното заграбване на стотици артефакти от #КолекцияВасилБожков от Прокуратурата и Министерство на…

Публикувахте от Васил Божков в Неделя, 24 май 2020 г.

<

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.