Васил Божков: Прехвърлям акциите на Левски на Бойко Борисов, той да спасява клуба

Стана ясно името на новия собственик на Левски.

Васил Божков изпрати официално съобщение до медиите, в което се обявява, че контролният пакет акции на клуба ще бъде предаден на премиера Бойко Борисов.

Мотивът: След като Премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите – оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце, пише в официалното съобщение на „Нове Холдинг“.

Джиросаните акции ще бъдат предадени на новия собственик в 9:00 ч. в Министерски съвет.

Ето и целият текст на съобщението:

След обсъждане на ситуацията и разглеждане на възможностите за оцеляване на ПФК „Левски“, настоящият собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

“Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му.

Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на “Левски”, който неведнъж е заявявал своята готовност да се „погрижи“ за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му – г-н Бойко Борисов.

След като Премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите – оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце.

Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят „Левски“ без други реални опции.

Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на „Левски“.

Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Благодарим на ръководството на ПФК „Левски“ за усилията и изключителния професионализъм през последната година.

Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци.“

Джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик г-н Борисов в 9:00 ч. в Министерски съвет.“

Васил Божков притежава 87% от акциите на клуба.

От „Нове Холдинг“ изпратиха в писмо до медиите всички документи за прехвърлянето на собствеността на клуба в последните няколко години, от които се разбира, че акциите на отбора са били прехвърлени последователно от Тодор Батков на Николай Иванов, след това Христо Йовов, Спас Русев и накрая Георги Попов, който е близък съдружник на Божков. Сега Попов от своя страна прехвърля акциите на Бойко Борисов.

В последните дни връзка в Васил Божков в Дубай поддържаше наставника на баскетболния Левски Константин Папазов, като се предполагаше, че именно дой ще получи акциите на клуба, а вчера дори се проведе среща на Папазов с организираните фенове на тима, за да се обсъди бъдещето на клуба.

Припомняме, че на 6 май т.г. по време на пресконференцията си след срещата на върха ЕС-Западни Балкани, премиерът Борисов заяви, че държавата е готова да отпусне кредит на клуба, но само и единствено при смяна на собствеността.

Преди това „Сините“ адресираха писмо до премиера с молба за отпускане на спасителен кредит от страна на държавата, предвид тежкото положение на столичния гранд.

„След писмото говорих с Павел Колев. Може да отпуснем кредит и да осигурим договор за реклама на Левски, стига да си изяснат нещата със собствеността на клуба.

Ако го направят, нека дойдат с добро предложение. Ако не го направят, значи Левски не им е мил. На всички клубове сме помагали е изгражане на терени и осветление“, коментира тогава премиерът.

Източник: Епицентър.БГ

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.