Велизар Енчев призова да подкрепим Башар Асад и да отворим небето си за руски самолети

Независимият депутат и лидер на Движение за радикална промяна “Българската пролет” Велизар Енчев призова премиерът Бойко Борисов „да оттегли подкрепата си за т.нар. умерена сирийска опозиция и да застане зад сирийския президент Башар Асад и неговите въоръжени сили, воюващи срещу „Ислямска държава“.

i392201_w648

В профила във фейсбук на младата партия беше разпространено становището ѝ относно атентатите в Париж. Енчев остро разкритикува терористичната атака. Той посочва, че един от основните виновници за това страната ни да бъде евентуална мишена на атентат е Симеон Сакскобургготски.

„За съжаление България се присъедини към Коалицията на желаещите да умиротворяват Близкия изток и така участвахме във военни авантюри, потъпкващи международното право и общочовешките ценности. Особена голяма е вината на правителството на Симеон Сакскобургготски, което през 2003 г. ни въвлече в иракската война, както и на първото правителство на Бойко Борисов, което взе участие във войната срещу Либия, а външният министър Николай Младенов организира в Правец среща на т.нар. сирийска демократична опозиция, чиито лидери се оказаха бойци на „Ислямска държава“, се казва в становището на партията.

Според Движение за радикална промяна “Българската пролет” западните лидери целенасочено дестабилизирали арабския свят. С военни интервенции в Ирак и Либия свалили светските режими на тези държави и екзекутирали легитимните им лидери, като сега се прилагал същия сценарий и в Сирия.

От партията настояват въздушното ни пространство да бъде отворено за руските самолети, водещи „истинската битка с ислямистите“. Велизар Енчев настоява българската армия незабавно да се включи в охраната на границите и в строежа на защитната стена по границата с Турция.

Източник: http://sofia.topnovini.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.