Виктор Орбан нокаутира Запада: Унгария е готова да напусне ЕС заради Русия!

Виктор Орбан нокаутира Запада: Унгария е готова да напусне ЕС заради Русия! Виктор Орбан отказва да спазва разпорежданията на ЕС!

Старият нов премиер Виктор Орбан взриви страшна бомба с изказването си, че страната му е готова тутакси да напусне Европейския съюз и пет пари не дава за това. Думите му са по повод на разприте между Унгария и останалите членки на Съюза по отношение на рестрикциите към Русия.

Виктор Орбан изобщо не се бои да напусне ЕС

Орбан е по-твърд от всякога и заяви, че страната му разчита на повече от 85 процента на руския газ и това ще продължава да бъде така. Той посече ЕС като отказа да им играе по свирката и каза, че Унгария не само ще продължава да купува руски газ, но и ще плаща в рубли.

„За нас това не е никакъв проблем и ако трябва в рубли, то ще плащаме в рубли. Никой извън нашата страна не може и няма правото да ни държи сметка и да ни поставя условия как и какво ще правим, когато на първо място са интересите на държавата ни“, каза Виктор Орбан.

Отделно от това, премиерът на Унгария заяви, че не е съгласен с много от санкциите, налагани на Русия, а още по-малко с безумията като отричането на видни творци, спортисти, че дори и великия Юрий Гагарин като първия космонавт.

„Това минава границите на нормалността и адекватността, и аз никога няма да подкрепя, нито дори да си мълча пред подобни безумия. Мир не се постига по този дивашки начин и е време да се проумее“, смята Орбан.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.