Владимир Каролев: За 30 години в България не е построен нито един язовир

Владимир Каролев: За 30 години в България не е построен нито един язовир За 30 години в България не е построен нито един язовир.

Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ икономическият експерт Владимир Каролев.

Той обясни, че изследвания на ЕС и Световната банка показват необходимостта да се инвестират между 12 и 14млрд. евро, за да обнови ВиК системата.

Каролев добави, че увеличение на таксите е необходимо, за да бъдат извършени инвестиции, но е необходимо по-голямо финансиране.

„Това увеличение на тарифите няма да бъде в голяма степен използвано за подобряване на ВиК инфраструктурата, защото част от парите ще бъдат пропилени.

Трябва да прегледам индивидуалните бизнес планове, но съм убеден, че само с увеличение на цените няма да стане. Ще трябват инвестиции, които са по-дългосрочни и това не виждам, как ще бъде направено от общински компании“, допълни експертът.

Владимир Каролев каза още, че слабият контрол върху общинските ВиК компании не е съществен проблем, защото просто липсват инвестиции.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.