Внимание! Нова измама плъзна по мейлите, не вярвайте, ако фейсбук ви каже, че…

 Внимание! Нова измама плъзна по мейлите, не вярвайте, ако фейсбук ви каже, че...

Нова измама за наивни потребители плъзна във интернет

Стотици електронни пощи на пловдивчани бяха засипани днес с посланието, че са спечелили 500 000 долара награда от корпоративния офис на Facebook.

Според подателите “Coordenação de Contabilidade – CCONT” получателят е бил одобрен за наградата по линия на международните промоции в социалната мрежа, категория 2, каквото и да означава това, пише “Марица”.

Уловката обаче е, че въпросните половин милион долара могат да бъдат получени само през банкомат, при условие, че „късметлията“ си извади банкоматна карта.

След това в имейла следват кодове и указания как се кандидатства за въпросната пластика.

„За да съберете картата, свържете се и потвърдете данните си пред Lloyds Bank, която е била натоварена да ви даде парични суми с подробности по-долу ASAP:“, завършва депешата.

Експерти по киберсигурността предупредиха, че вероятно се касае за опит за кражба на лични данни.

Това може да се случи, ако започнем да действаме по процедурата за изваждане на карта и се наложи да попълваме онлайн формуляри.

В никакъв случай не оповестявайте банкови сметки, пароли и други лични данни при поискана подобна кореспонденция, предупреждават специалистите.
Източник: blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.