Войната не е това, което виждаме. Какво всъщност се случи в Херсон и защо?

Войната не е това, което виждаме. Какво всъщност се случи в Херсон и защо? Стратегическото отстъпление на Русия в Херсон възбуди в n-та степен евроатлантическите умове, чието ликуване достигна истерични нотки в звуковия диапазон.

Какво всъщност се случи?
Руснаците се изтеглиха от Херсон НЕ защото се уплашиха от украинската армия, водена от западни наемници и неонацисти със свастики.

Преди това руснаците евакуираха гражданите на Херсон.
Нали не смятате, че информацията за предстоящо взривяване на водохранилището е среднощна нелепа хрумка на руските офицери за да “ оправдаят бягството си“?

Изтеглянето на руските войски всъщност спаси не само тях, но преди всичко цивилното население.
Взривяването на мостовете пресече възможността за доставяне на военна техника.

И да, украинската армия е в Херсон, но не защото е превзет, а защото руснаците, на базата на информация на разузнаването се оттеглиха за да бъдат спасени хора.

Зеленски не би се поколебал да унищожи града и естествено да обвини за това Русия.
Спасени човешки животи – и на цивилни граждани и на руски военослужещи- това е рекапитулацията от операцията.

Войната не е това което виждаме.
Русия бавно и методично унищожава значими инфраструктурни обекти в Украйна, ремонтни заводи, ж.п. линии, складове с боеприпаси и на практика осуетява достъпа на благородно предоставените от Запада оръжия.

ЕС се задъхва от помощите в милиарди евро за Украйна.Производствата се свиват, а липсата на достатъчни количества газ извеждат от строя стратегически обекти.Недоволството набира сила – и в Европа и в САЩ.

Идващата зима е предимство за руснаците – във всякакъв смисъл.Предстои студ и глад съчетани с руска зима.Наполеон падна, Хитлер също.

Русия никога няма да се откаже , независимо от тежките процеси в сърцето и, моделирани от структурите на ДД.Този фронт на войната – вътре в управлението на Русия е съществен и Путин не го подценява.

Да се върнем на Херсон.Защо им е на руснаците да се изтеглят на левия бряг и оттам да наблюдават украинските наемници, влезли без техника в града?!
Защо им е да извършват маневри, знаейки , че ще се коментира като отстъпление от рупорите на глобализма?

Ген. Армагедон го каза “ Беше тежко решение“.Решение не да изоставиш, а да спасиш.
Те са там – руските войски. Не бягат.
А сега си представете какво ще се случи когато се включи цялата редовна армия на Русия.

Демилитаризация и денацизация – така бяха определени задачите на военната операция.Мярка спрямо геноцида в Донбас, който защитниците на демократичните ценности умишлено проспаха – защото точно те заляха още през 2014г Украйна с оръжия и бази.Каза го американски сенатор, не Путин.

До днес тези задачи се изпълняват, пазейки мирното население.Както в Херсон.

Западният свят вече изнемогва и това е видимо.Русия умее да чака и е подготвена.
Въпрос на месеци е ситуацията да започне да се променя с бързи темпове.

Сега е в ход мощна манипулация върху обществата, внушаване на страх, чувство на безизходност, отчаяние. Майсторите на внушенията са в стихията си.

Бог знае.И се усмихва – далече от нас и вътре в нас – защото знае.❤

Румяна Ченалова

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.