Всеки втори тийнейджър у нас зяпа редовно порно

Информацията за секса от Интернет се получава в много ранна възраст

пррр

Над 75% от момчетата и 45% от момичетата до 12 годишна възраст у нас са гледали порнография и порнографски материали онлайн, обяви директорът на Фондация “Приложни изследвания и комуникации” и член на Управителния съвет на Националната мрежа за децата Георги Апостолов, позовавайки се на изследвания по темата.

Младежите у нас също потвърждават световните тенденции. Изследване, направено сред около 1000 тийнейджъри между 14 и 17 години през 2014 година, показва, че 45 на сто от младите хора в страната гледат порнография редовно.

“Сексуализирана е 70 процента от рекламната дейност, а в над 90 процента от филмите и сериалите сексът е задължителен елемент под една или друга форма”, допълни Апостолов. По думите му при тази обществена среда, при която информацията за секса от Интернет се получава в много ранна възраст, семейството вече е задължено да говори за секс със своите наследници още преди децата да попитат.

Ако разговорите не се състоят, представите на младежите ще бъдат изкривени и няма да поглеждат критично на онлайн информацията, смята експертът.

Според Апостолов училището също трябва да дава допълнително образование по темата, но е важно преди да разберат технологията на секса, децата да знаят, че той е крайна точка на един дълъг процес на сближаване и емоциална близост.

Лекари и психолози предупреждават, че нараства процентът на безплодие сред младите жени, а сред младите мъже се увеличават случаите на еректилна дисфункция, заради недостатъчна полова култура и желанието да се пресъздадат порнофилмите в реалността, коментира още Апостолов.

Източник: http://big5.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.