Вучич вбеси Запада с изказване за войната в Украйна. ЕС може да спре преговорите с Белград за членство

Вучич вбеси Запада с изказване за войната в Украйна. ЕС може да спре преговорите с Белград за членство „Руските сили започнаха да се сражават по-добре“: президентът на Сърбия се отличи със скандално изказване за войната в Украйна, предаде агенция УНИАН.

Сръбският президент Александър Вучич коментира войната между Украйна и Русия и каза, че „конфликтът няма да приключи скоро“. „Не разбирам какво казват експертите, всеки използва каквото може: Путин използва това, което има, други използват това, което имат. Не се оправдавам и не критикувам. Когато си мислеха, че Украйна печели, руснаците започнаха да се бият по-добре“, каза Вучич.

„Ще бъде много по-дълго и очаквам следващата зима да е по-тежка от тази. Войната ще продължи още дълго“, каза сръбският президент в интервю за Pink TV. Вучич каза още, че той „не е руснак, не украинец и не американец, който се забърква във всичко това“ и призова страните да „намерят решение“.

Сърбия е една от малкото страни, които отказаха да наложат санкции срещу Руската федерация заради нахлуването в Украйна.

Медиите писаха, че Европейският парламент може да поиска спиране на преговорите за влизане на Сърбия в Европейския съюз заради подобна позиция. Германското правителство призова сръбския президент Александър Вучич да направи избор: присъединяване към ЕС или сближаване с Русия.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.