Гешев: За какво да подам оставка, заради това, че си върша работата?

Президентът се е объркал, мафията не е в прокуратурата.

Мафията във всички държави е в политиката и политическата мафия е най-опасната.

Това каза в интервю за Нова телевизия главният прокурор Иван Гешев като първи коментар за протестите под наслова „Мутрите вън!“, в който се включи и държавния глава Румен Радев.

„Не е признак за държавнически подход да атакуваш съдебната власт в една правова държава, а ние сме правова държава и член на ЕС“, каза още Гешев и добави, че е тъжен зарази действията на президента.

„Ще продължим да не се съобразяваме с изказвания на политиците и българските олигарси. Ние ще прекъснем връзката между тях“, каза още Гешев, който демонстративно отказа да нарече Румен Радев „президент“.

Според главния прокурор е откровена лъжа, че акцията на прокуратурата вчера в президентството е отговор на искането на Радев да бъде свалена държавната охрана от Ахмед Доган и Делян Пеевски. „Аз съм поласкан от лъжата или хибридната атака, че прокуратурата може да се организира и да действа така за три часа“, каза Гешев.

„За какво да подам оставка, заради това, че си върша работата?“, попита риторично главният прокурор, който подкрепи изказванията си с цитати (по негови думи) „вехтия“ завет. Гешев добави, че ще има прокурорска проверка срещу министъра на културата Банов. „Така че очаквам протест срещу мен и от ГЕРБ“, допълни Гешев.

Източник: Petel.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.