Грипът гълта по около 100 лв. на седмица от семейния бюджет

Грипът гълта по около 100 лв. на седмица от семейния бюджет Грипът гълта по около 100 лв. на седмица, съобщава днес в. „Телеграф“.

Ако се стигне до усложнения и прием на скъпи антибиотици, сметката набъбва с поне още стотина лева. В момента у нас върлува A/H3N2, познат като „Хонконг“. В част от случаите се наблюдава и негов генетичен вариант „Болзано“, който обаче протича по абсолютно аналогичен начин.

Заедно с тях епидемиолозите засичат и пандемичния грип „Калифорния“, познат ни още като свински. Независимо от вида си, грипът започва внезапно с висока температура, отпадналост, болки в мускулите и ставите, главоболие.

Грипът се разпространява във все повече области на България. Вчера грипни епидемии бяха обявени и в Стара Загора, Русе и Монтана. Прогнозите са, че до края на януари заразата ще обхване цялата страна. Удължават ваканцията на учениците заради грипа в няколко области в страната

Официално почивните дни за децата са до днес, а на 5 януари те трябва да са в класните стаи. 5 и 6 януари, (четвъртък и петък) обаче, ще бъдат неучебни за малчуганите в Пловдив, Габрово, Севлиево, Велико Търново, Русе, Добрич, Бургас, Варна, Хасково, Харманли, Монтана, Перник, Карлово, Суворово, Трявна, Рудозем, Дряново, съобщиха от съответните общини.

В Стара Загора, Монтана и Русе, където вчера бяха обявени грипни епидемии, също е препоръчано на местните кметове ваканцията да се удължи с два дни, съобщиха от съответните регионални здравни инспекции.

Все още не е отменена епидемията в Пловдив, Хасково, Габрово и Перник и се очаква такава да има и в Пазарджик и Благоевград.
Източник: blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.