Ден 21-и: Вдигат палатков лагер на жълтите павета пред МС. Ще стои там, докато Борисов и Гешев не паднат

Ден 21-и: Вдигат палатков лагер на жълтите павета пред МС. Ще стои там, докато Борисов и Гешев не паднат Мощни викове „Оставка“ и „Мутрите вън“ огласят в този момент Триъгълника на властта в центъра на София.

Тази вечер хората изказват недоволството си за 21-ви път поред.

Организаторите на демонстрациите се заканиха днес да опънат палатков лагер в пространството между Президентството и Министерски съвет. По думите им той ще остане докато не бъдат изпълнени всички техни искания.

Днешната проява е обявена като национален протест и се очаква да се съберат много хора.

php4lrghd_800x_

prezidenstvo_protest_new

Палатков лагер ще бъде издигнат на жълтите павета пред МС. Това обяви един от организаторите на протеста адвокат Николай Хаджигенов по БТВ.

Днес в София са блокирани 10 кръстовища. Започваме малко по-късно да строим палатков лагер. Точно тук на жълтите павета. Върху самите павета. Ще спим тук, докато не постигнем целите си. По цяла нощ ще има хора и блокадите ще продължат. Краят ще е, когато има оставка на   правителството и главният прокурор. Не е възможно никакъв диалог, защото и правителството и главният прокурор са корумпирани.

21-ата вечер е решаваща за протестите – те започнаха още по обед с блокирани ключови булеварди в столицата и затварянето на Орлов мост.

Кулминацията на недоволството е тази вечер, хиляди се събират в центъра на София – отново да поискат оставките на премиера Борисов, правителството и главния прокурор Гешев.

Хронология на протеста:

19:00 ч. – Една от началните точки на вечерния протест е пред Съдебната палата. Акцията под надслов „Свободатa няма нужда от каскет 3“  е организирана от Инициатива „Правосъдие за всеки“.

Елена Николова / OFFNews 

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.