Депутат: 16-годишна ромка с 3 деца взима около 1500 лв. помощи (видео)

Депутат: 16-годишна ромка с 3 деца взима около 1500 лв. помощи (видео) „Изследвания и анализи на Центъра за демографска политика сочат, че една ромка на 16 години, която има три деца, взима около 1500 лева помощи“, заяви в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия д-р Султанка Петрова

По думите ѝ тези малолетни майки имат право на около 21 вида помощи.

„След като една майка на 16 години с три деца взима по 1500 лева, кое да я мотивира да работи, да се учи и да се развива“, запита д-р Петрова.

Тя подчерта, че тези пари не идват само от детските надбавки, а и от други плащания.

Според нея обаче е важен и въпросът какво поколение оставя една малолетна майка, тъй като голяма част от тези деца са недоносени.

Родителите на малолетните майки да не получават детски добавки

 

„Винаги сме били за това да се установи един тридетен семеен модел в България. Това е заложено в нашата програма. Настояваме и да се изработи дългосрочна програма, свързана с демографската катастрофа в България. Едно от нещата, на които слагаме акцент е – децата раждат деца“, заяви д-р Петрова.

 

Източник: Novanews.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.