Джеймс Пардю: Плашещо е, че България има еднопартийна система. Само ГЕРБ властва

Джеймс Пардю: Плашещо е, че България има еднопартийна система. Само ГЕРБ властва Много пъти съм се връщал в България.

Винаги се радвам да си поговоря с приятели.

Говоря като обикновен граждани. Много обнадеждаващи неща се случват в момента. Предпазливо оптимистичен съм към борбата с корупцията в България. Президентът Радев е изразявал позиция за борбата с корупцията. Това каза бившият посланик на САЩ у нас Джеймс Пардю по БТВ.

Г-н Васил Божков е в общественото полезрение в България отдавна. Той не е нищо ново за българската сцена. Само се чудя защо отне толкова време в България. Търсят се начини да се подобри демокрацията.

Има три-четири неща, които препятстват демокрацията у вас. Това е корупцията и организираната престъпност. Също така няма независима журналистика. Надявам се да се развие независима медийна среда.

Липсва политическа конкуренция- само ГЕРБ властва. Притеснява ме и енергийната ви зависимост от Русия. Тя използва влиянието си в България за не съвсем демократични цели.

Необичайно е да се назови името на чуждестранен държавен служител за корумпиран. Обнадежден съм. Но искам да се уверя, че това няма да е само временен акцент в борбата с корупцията.

Не познавам този съдия. Вярвам в големите риби. Вярвам, че ако преследваш големите риби, после всичко ще се нареди. Неотдавна конгресът на САЩ повдигна обвинение за корупционни практики на президента на САЩ заради Украйна. За съжаление президентът не бе свален. И оставиха на хората да решат съдбата на Доналд Тръмп през есента. Няма по-голяма риба от президента на САЩ.

Борбата срещу корупцията в България трябва да бъде проведена от българи. Посолството е запознато с борбата с корупцията в България. Имаме информация и решенията на кого да се позволява да влезе в САЩ се основава на солидни доказателства. Докато бях там, отказахме достъп на десетки души. Имаше основание за всяко решение.

Организираната престъпност и корупцията бяха голям проблем. Процесът продължава и днес. Битката е нескончаема. Имаше много мафиотски убийства. Гордея се, че докарахме ФБР, Агенцията за борба с наркотиците. Но пак, както казах, зависи от българите. / Фрог нюз

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.