Докато чекмеджетата са пълни с пари и пистолети и се пушат пури по късни доби, никакви прегрупирания няма да помогнат

Никакви прегрупирания в кабинета не могат да спасят държавността.

„Има народи без правителства, но няма правителства без народи”, каза още той

„Никакви прегрупирания в кабинета не могат да спасят държавността“.

Това обяви президентът Румен Радев в Пловдив.

„Младите хора ни върнаха надеждата, защото вече не търпят мизерията и корупцията. Те искат да изгонят мафията от властта и прокуратурата. Няма никакъв смисъл кабинетът да се хвали и да се инати сам пред огледалото“, каза той.

Според него страхът от възмездието и пресичането на изборните манипулации е напълно разбираем. „Той обаче е безвъзвратно закъснял, защото българите вече са на улицата“, посочи Радев.

„Има народи без правителства, но няма правителство без народ. Естественият изход е оставка – никакви прегрупирания вътре в кабинета не мога да спрат тази оставка“, категоричен бе той.

И допълни: „Докато чекмеджетата са пълни с пари и пистолети и се пушат пури по късни доби, никакви прегрупирания няма да помогнат“.

Радев заяви, че няма да присъства на протеста в Пловдив тази вечер, но призова протестиращите да продължават с демонстрациите. „Тва е единственият начин да си върнем достойнството, трябва да живеем със самочувствието на европейци“, каза президентът.

Запитан дали е готов евентуално да състави служебен кабинет, Румен Радев отговори: „Засега не коментирам, аз на всичко съм готов“.

Източник: Нова телевизия

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.