Домашен арест за бившия член на Комисията по хазарта Пламен Георгиев

Апелативният специализиран наказателен съд пусна под домашен арест бившия член на Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев.

Състав на съда днес отмени протоколно определение на Специализирания наказателен съд, с което бе оставено без уважение искането на обвиняемия Пламен Георгиев за изменение на мярката му за неотклонение от "задържане под стража" в по-лека такава, като вместо това измени мярката му от „задържане под стража“ в мярка за неотклонение "домашен арест", предаде "Канал 3".

Апелативният специализиран наказателен съд прие, че от момента на задържането на обвиняемия 08.02.2020 г. до настоящия момент не е надградена доказателствената маса по обвинението за престъпление по чл.321 от НК, а именно участие в организирана престъпна група, както и не е прецизирано обвинението по чл.282, ал.2 от НК на същия обвиняем.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Бившият член на Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев е с мярка за неотклонение задържане под стража от средата на месец февруари.

Припомняме, че Пламен Георгиев, заедно с още един член на Комисията – Тодор Марков, който се намира под домашен арест, е обвинен за участие в организирана престъпна група с ръководител Васил Божков.

На последното заседание апелативните магистрати заявиха, че от писмените доказателства по делото е видно, че има съпричастност към престъпната деятелност по отношение на Пламен Георгиев.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.