ЕС удължи с още шест месеца срока на санкциите срещу Русия

ЕС удължи с още шест месеца срока на санкциите срещу Русия

Съветът на ЕС удължи с още шест месеца месеца – до 15 март 2017 г., прилагането на санкциите срещу Русия, въведени във връзка с кризата в Украйна, съобщи РБК в четвъртък (15 септември).

Решението ще бъде публикувано на 16 септември в официалния сайт на ЕС.

„Оценката на ситуацията не дава основание за промяна на режима на санкциите или на списъка от лица и организации, попадащи под ограничителните мерки“, се казва в съобщението.

ЕС въведе санкциите през март 2014 г.

Ограничителните мерки предвиждат забрана за пътуване на територията на ЕС и замразяване на активите на 146 лица и 37 организации.

В санкционния списък влизат вицепремиерът Дмитрий Рогозин, съветникът на президента Сергей Глазев, председателят на Думата Сергей Наришкин, председателят на Съвета на Федерация Валентина Матвиенко, секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев, и.д. президентът на Чечения Рамзан Кадиров, както и кримските компании „Черноморнефтегаз“, Феодосийската нефтобаза, санаториумът „Нижняя Ореанда“, заводът за шампанизирани вина „Новий Свет“ и др.

Източник: bg.rbth.com/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.