Жестоко убийство в Димитровград

Окръжната прокуратура в Хасково е привлякла като обвиняем и е задържала 53-годишен мъж за умишлено убийство на 62-годишна жена, извършено в къща в Димитровград. Информацията споделиха от рпесцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 26 юни 2020 г. в полицията е постъпил сигнал за починала жена в приземен етаж на къща в Димитровград. На мястото пристигнали полицейски екипи и разследващи полицаи от РУ на МВР – Димитровград. При извършения оглед по трупа на пострадалата са били открити множество кръвонасядания в областта на крайниците и тялото, както и рана на глезена на левия крак. Трупът е бил откаран за аутопсия.

Установено било, че починалата жена е 62-годишната Д.Т. Тя била собственичка на къщата и живеела на втория етаж  Приземния етаж на дома обитавал обвиняемият П.П. Вечерта на 26 юни 2020 г. между двамата възникнал битов спор, като П.П. нанесъл множество удари по тялото и крайниците на жената с твърд предмет. Когато Д.Т. изпаднала в безсъзнание, наемателят се обадил на тел. 112 и съобщил, че намерил хазяйката си в безпомощно състояние. Пристигналите на място полицаи установили, че той е нанесъл удари на жената с метален водопроводен разтегаем ключ. П.П. е бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер“, като уредът е отчел 1,5 промила на хиляда алкохол в издишания въздух.

Обвиняемият П.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Хасково. Направил е самопризнания. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Източник: Факти.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.