За колко продадоха националната сигурност на България?

За колко продадоха националната сигурност на България? Тази седмица Министерски съвет взе решение да засекрети всякаква информация свързана с оградата на българо-турската граница, минути след като Би Ай Ти обяви, че има кадри за разрушената цялост на защитното съоръжение.

Днес в студиото на „Просто Диков“ депутатът от БСП Елена Йончева разкри екслузивна информация за корупционния модел стоящ зад изграждане на оградата.

„Като данъкоплатци ние сме дали 200 млн лева за тази ограда, тази ограда не е направена за 200 млн лева – не са направени правилните изчисления, не е направена с необходимите отводнителни канали, част от оградата не е двуредова.

Тя много лесно се прескача, буквално за минути с една стълба, съм била свидетел, как минават 40 бежанци – сред тях деца и бебета“, каза Йончева.

Бившата журналистка заяви, че разчита правораздаващите органи в България да си свършат работата и да проверят информацията, която тя е предала в ДАНС и прокуратурата.

„Събрах достатъчно документи, факти и доказателства и ги внесохме в прокуратурата – това е работа на опозицията, това е и моята работа.

В момента професионалисти разследват тези документи, събират информация за тази корупционна сделка с оградата, за търговия с националната сигурност.

Едно преградно съоръжение, което струва 200 милиона лева на българския данъкоплатец и не е направено, както трябва, именно защото част от тези пари са влезнали в нечии джобове“, заяви Йончева.

След предизвикания скандал, екип на Би Ти Ви беше допуснат до оградата и показа рововете под съоръжението.

Според Йончева с това целят да прикрият част от нередностите.

„На мен ми се обадиха преди няколко дни хора от района, за да кажат, че оградата е паднала и аз отидох, за да видя дали това е така. Когато стигнах ми казаха, че се извършва оперативно-издирвателна дейност и не мога да се приближа.

Когато настоях, че съм депутат и не могат да ме спрат, те ме пуснаха и заснехме тези кадри с падналата ограда и изкопът отдолу.

Когато стана ясно, че тези кадри ще добият публичност, те са решили да дадат достъп на журналисти от Би Ти Ви, за да покажат, че нищо не се крие“, каза Йончева. /bitelevision.com

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.