Ето как изчезна един от символите на София

Ето как изчезна един от символите на София

Едва ли има някой, който не знае за някогашния хотел “Сердика”, намиращ се зад паметника Левски в София.

Емблематичното кино “Сердика” пък бе едно от най-известните едно време.Репортер на БЛИЦ засне поетапното му събаряне в период от 3 месеца, за да се стигне до тоталното му изчезване.

“Сердика” бе най-таченото кино още през 70-те години на XX век. През 80-те му направиха ремонт и то се превърна не само в най-хубавото, но и в най-посещаваното – спомнят си столичани.

– Въпреки че билетите бяха малко по-скъпи от всички останали кина в София, местата винаги бяха заети. Дори имаше и правостоящи.

Характерната полукръгла сграда, с вида на която са свикнали поколения софиянци, си отиде, за да може да отстъпи място на нов луксозен хотел от световна верига.

Височината и външния вид на бъдещия хотел, който трябва да стане готов през 2018 година, ще са същите като на бившия “Сердика”.

Източник: blitz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.