Италианци заменят флага на ЕС с флага на Русия! Защо ли? (видео)

Италианци заменят флага на ЕС с флага на Русия! Защо ли? (видео) Италия заема трагичното първо място по брой на смъртните случаи от коронавирусна инфекция.

Днес близо 5,5 хиляди жители на Апенинския полуостров са жертви на COVID-2019 . Почти 60 хиляди души са заразени.

Един телефонен разговор на Владимир Путин и италианския премиер Джузепе Конте и в рамките на два дни 14 специални военновъздушни сили на руските аерокосмически сили излетяха към Италия от военното летище Чкаловски. Всички те са изпратени до италианска военна авиобаза на 30 км от Рим. Военният самолет Ил-76 е с руски вирусолози и медицинско оборудване.

Италианците, принудени да останат в домовете си от 9 март заради риска от разпространение на заразата, се изпълниха с благодарност към Русия за помощта й. Федерико Кана, жител на мъничкото градче Омения в Пиемонт, публикува на страницата си в социалните мрежи как заменя флага на ЕС с флага на Русия.

„Считам, приятели, че трябва толкова много да благодарим на президента Путин. Благодаря, Русия“, написа италианският потребител.

Защо ли?

Докато Русия изпращаше лекари и оборудване за борба с коронавируса в Италия, съюзниците на Рим в НАТО и ЕС не само не помагат на италианците в борбата с инфекцията, но и са открито готови да й забият нож в гърба, разкриха западни медии.

Първо американците се проявиха. Частно, те закупиха от фармацевтична италианска компания и от базата си на Апенините във военен самолет са взели със себе си 500 хиляди теста за коронавирус. В същото време италианските власти дори не бяха информирани. А в цяла Италияв в момента са направени само 150 хиляди теста.

Американският посланик в Рим само благодари на „италианската компания за сътрудничеството“. Според някои доклади, в допълнение към тестовете, американците са изнесли и определен „биоматериал“, който „би трябвало да помогне в борбата срещу вируса“. Какви са тези проби и кой е позволил на американците да използват медицинските данни на италианци, не се знае.

Но американците поне се опитват да „действат стриктно според закона, тоест тайно“ и уверяват, че всичко това е за борбата с вируса. Други съседи на Италия се държат много по-нахално и безцеремонно.

Чехите „случайно“ откриха на своята територия 100 хиляди защитни маски. Какъв късмет, решиха те, и веднага реквизираха и раздадоха на нуждаещите се. Дори не си направиха труда да се опитат да разберат какъв товар е това. А тези маски бяха хуманитарна помощ, която Китай изпрати в Италия, където 600 души ежедневно умират от коронавируса.

Все още не са потърсени отговори и от Полша, където местните правоприлагащи органи просто иззеха 23 хиляди единици медицински стоки, предназначени за нуждите на италианската столица. Властите на Рим посочват, че задържаните стоки са спешно необходими на римските болници, а забавянето на доставките застрашава живота на лекарите, които са в ежедневен контакт с пациенти. Варшава все още мълчи.

Така че учудвате ли се, че италианците започнаха да заменят знамето на ЕС с това на Русия?

източник

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.