Йордан Цонев: Борисов умее да управлява кризата. Той я управлява великолепно

Йордан Цонев: Борисов умее да управлява кризата. Той я управлява великолепно

„Кризите имат фази.

Острата фаза на кризата Борисов умее да я управлява. Той я управлява великолепно.

Аз съм бил и негов критик. Заради това, че премиерът се справя много добре, ще се обърна към президента така: г-н президент, нека да използваме уравнението на ДПС – критиката да е в скоби, а пред скоби – съгласието, докато трае кризата.“

Това заяви в предаването „Панорама“ зам.-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

„По време на тази криза изпълнителната власт, правителството – поема цялата тежест. Така е по Конституция, така е уредено нашето държавно устройство. Те разполагат с бюджета, те налагат силовите мерки, рестрикциите, те се грижат за всичко. Към този момент, по наша преценка, изпълнителната власт се справя.“ – отбеляза Цонев.

Той заяви, че подкрепя мерките на правителството, а чисто политически една опозиционна партия има два пътя – да запази своя опозиционен характер, да критикува и да показва себе си като алтернатива на управлението, или в условия на криза да подкрепи управлението, да покаже съгласие и да остави на заден план критиката.

Според Цонев, ако трябва да съхраним живота на една група от обществото, ние, другите, трябва да се лишим от определени човешки и граждански права:

„Можем да се лишим и от свобода на словото – можем да замълчим и да не използваме свободата на словото, ако от това зависят човешки животи.“

Източник: OFFNews.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.