Карантината в Германия пада от 19 април

Германия изготви списък с мерки, включително носене на маски навън, ограничаване на събирането на хора на обществени места и бързо проследяване на веригите на разпространение на заразата, предаде Ройтерс, цитирана от Кросс.

Според властите това ще позволи животът отново да започне да тече нормално, когато карантинните мерки бъдат отменени на 19 април.

Мерките са заложени в проектоплан за действие, изготвен от министерството на вътрешните работи.

Според него те ще са достатъчни, за да гарантират ниски нива на разпространение на коронавируса, когато общественият живот постепенно бъде възстановен.За да е възможно това, трябва да се въведат механизми за проследяване на над 80% от хората, с които е контактувал заразен човек, в рамките на 24 часа от поставянето на диагнозата.

Училищата ще могат да отворят отново врати, когато решат отделните провинции, а стриктният граничен контрол ще бъде облекчен.

Източник: Бултимес

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.