Китай взе Летище Пловдив и обяви ОК за търговска война със САЩ

Китай взе Летище Пловдив и обяви ОК за търговска война със САЩ Консорциумът между китайската HNA Airport Group Co LTD и българската Пловдив Еърпорт инвест взема летище Пловдив на концесия за 35 г.

До дни се очаква официалното решение на МС.

Китайците са от остров Хайнан – известен с курортите и опиума си.

Представител на консорциума е Асен Василев, който беше министър на икономиката, енергетиката и туризма в служебното правителство на Марин Райков.

Обещава се инвестиране на 79 млн. лева.

Освен карго терминалите, концесионерите планират да развият и гражданските полети, като най-вероятно ще опитат да осигурят и директни връзки с някои летища в

Поднебесната империя, за което и в трите си мандата досега пречеше министър Ивайло Московски.

В същото време Китай, който официално преизбра за втори мандат със 100% гласуване на 2970 депутати в своя парламент Си Дзинпин за президент, обяви готовност за търговска война със САЩ, започнала с вдигане от 2,5 на 25% на митата за неговите метали. / 19MIN.BG

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.