Корнелия Нинова: Следващата бомба, която ще гръмне, е в здравеопазването, следва енергетиката

Нинова: Правителството на Борисов превърна България в сметище Следващата бомба, която ще гръмне в държавата след водата е здравеопазването, а според експерти следва и огромен проблем в енергетиката.

Това коментира Корнелия Нинова в ефира на бТВ.

Възелът в здравеопазването става все по-стегнат, защото и тук, както във водния сексор, от 10 години гледаме едно и също. Нищо не се променя.

Докато болниците са търговски дружества, какъвто и министър на здравеопазването да сложиш, такъв ще е резултата.

Първата работа на едно ново управление в страната трябва да е да промени статута на болниците и да не са търговски дружества. Такова нещо няма в цяла Европа, посочи Нинова.

Вчера чувам пак се правят на изненадани – не били знаели, че в общинската болница едно лекарство струва 150 лева, а в частната болница струва 1050 лева.

Ама как не знаете, нали ГЕРБ внесе и си гласува този закон, според който частните болници не правят обществени поръчки.

Т.е. не става въпрос вече за безхаберие и незнание – това е умишлена политика.

И за това е виновен първия – да сменя колкото иска резервни гуми, двигателя на колата му вече отказва. Тя не се движи и тръгва на заден вече. То от години е така, посочи тя.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.