Костадинов: Еврото е смъртна присъда за българската икономика

Костадинов: Еврото е смъртна присъда за българската икономика „Премахването на Плана за въвеждане на еврото, който беше приет буквално само с два гласа в правителството на Кирил Петков, е първият приоритет на „Възраждане“,

каза пред медии в Ямбол лидерът на партията Костадин Костадинов, цитиран от БТА.

По думите му държавата води „пропаганда за еврото“ с 10 млн. лева, гласувани от бюджета. Той посочи, че българският лев в момента е една от десетте най-стабилни валути в света, а въвеждането на еврото ще въвлече страната ни в инфлационна спирала.

„От всички форми на суверенитет, ние сме запазили само фискалния си суверенитет. Въвеждането на еврото е смъртна присъда за българската икономика. Ако се въведе, просто ще унищожи, както спестяванията, така и доходите на българските граждани“, каза Костадинов.

„Възраждане“ е единствената сила, която може да защити българските граждани от въвличане в световен военен конфликт.

Всички останали са фракции на Американското посолство”, каза той по повод сблъсъците между Армения и Азербайджан, и между Киргизстан и Таджикистан.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.