Лъжлива новина за Радев побърка България!

Лъжлива новина за Радев побърка България! Лъжлива новина обикаля “Фейсбук” от вчера и хиляди българи я приемат за чиста монета.

Партенката гласи:

“От септември 2018 над 40 000 младежи влизат в казармата за 6 месеца. Президентът Румен Радев излезе с официално становище по въпроса за възстановяването на наборната военна служба в България.

Радев обяви, че март 2018 година над 40 000 младежи ще получат призовки в пощите си, а от септември ще трябва да отбият задължителната военна наборна служба, която ще е в срок от минимум 6 месеца.”

Новината, разбира се, е измислица с цел да бъде уронен имиджа на президента.

Ясно е, че в България няма как да бъде финансирана наборна военна служба, нито пък има необходимост от това, при положение, че войните вече се печелят не от броя на хората, а от модерните технологии, с които разполагаш.

Друг е въпросът, че президентът няма правомощия да нареди подобно нещо.

Голяма част от коментарите са, че ако бъде въведена задължителната казарма, това окончателно ще накара младите българи да емигрират при първа възможност. / petel.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.