Майките на деца с увреждания излизат отново на протест, искат оставката на Деница Сачева

Майките на деца с увреждания излизат отново на протест, искат оставката на Деница Сачева Майки на деца с увреждания поискаха оставката на социалния министър Деница Сачева, заради критиките ѝ към Закона за личната помощ.

Това стана ясно след среща с БСП. Според майките законът е справедлив и е дал възможност на нуждаещите се да получат личен асистент.

Това стана ясно след среща с депутати от БСП. Социалният министър отговори, че отново се възбуждат страховете на майките, но обясни, че няма да бъдат отнемани постигнати права.

Нели Димитрова – „Системата ни убива“: Ние искаме оставката на министър Сачева за всичко изречено дотук, Организираме национален протест в момента, по градове хората са уплашени, че ще бъдат лишени от правото, което им се полага.

Деница Сачева – министър на труда и социалната политика: Ако една оставка би донесла решение, аз нямам нищо против да я подам, но смятам, че в момента се търсят решения. Нищо от това, което е постигнато като права и възможности за хората с увреждания, няма да бъде ревизирано и няма да се отстъпи от това, което е постигнато. / БНТ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.