Манолова: Продължавам да дишам във врата на ГЕРБ. Видяхме страха в очите на властта

Манолова: Продължавам да дишам във врата на ГЕРБ. Видяхме страха в очите на властта

Вложих цялата си енергия и сърце в тази кампания.

Видяхме страха в очите на властта и мога да кажа, че ни победиха с много малко.

Става дума за разлика от порядъка на около 3 процента. Това сподели в сутрешния блок на bTV Мая Манолова след вота за избор на кмет на София, предаде новини.бг.

,,Най-големият бич на тези избори беше купуваният вот. Да не говорим, че протоколите в затворен плик трябва да се представят в Общинската избирателна комисия, но в “Арена Армеец“ бяха отваряни и пренаписвани и дописвани.

Освен това в цяла Европа при приемането на протоколите се допускат наблюдатели, а тук бяха изолирани някъде горе… от какво се плашат?

Не може такива безобразия и такова безнаказано купуване на гласове да остане без последствия. Ще внесем жалба и ще поискаме касиране на изборите в София“, обясни още Манолова.

,,Държава, която може да си позволи да има липса на 100 000 избиратели между първи и втори тур, празни протоколи и да позволи да изтекат данните на пет милиона потребители на НАП, няма как да произведе честни избори. Такива неща демотивират хората, защото става въпрос за достойнството на българина, за доверието в изборите“, допълни тя.

,,Едноличната власт може да бъде победена, много малко не достигна да победим. По-важното е, че показахме начина, по който едноличната власт може да бъде победена. Изборите в София дадоха знак, че едноличната власт на Борисов може да бъде победена и това става с обединение между леви и десни. Партийните пристрастия останаха на заден план. В тези избори левите и десните си подадоха ръка, изградиха мост. Нарекоха ме крива щанга, с която да се разбие модела. По-важното на тези избори бе не дали ще стана кмет, а дали можем да свалим антидемократичния режим на Борисов“, коментира Мая Манолова.

Тя заяви, че на този етап не възнамерява да прави партиен проект, а по-скоро гражданска инициатива, която да стъпва върху основните демократични ценности.

,,Няма да правя партиен проект. Но тъй като едноличната власт продължава да се вихри, възнамерявам да създам една гражданска инициатива, която да стъпи върху основните демократични ценности, каузата за честни избори, честна бизнес среда. Ще продължа да дишам във врата на едноличната власт. Показахме, че режимът може да бъде демонтират“, обясни в заключение Манолова.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.