Мая Манолова: Ще се видим в съда, г-н Борисов! Срам ме е от лъжите ви!

„Ще се видим в съда г-н Борисов!“.

Това каза на брифинг независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова по повод твърденията в национален ефир на премиера Бойко Борисов за срещи между нея и ромски лидери за купуването на ромски гласове, съобщава btv.

„Ще дам премиера Борисов под съд. Гнус ме е от лъжите и обидите, които той произнесе в национален ефир днес“.

„Ще се видим в съда, г-н Борисов! Уйдурмите на първия тур ги правехте вие и това се вижда от протоколите на общинските секции. Там г-жа Фандъкова е пълен хегемон. Там има пълно припокриване на гласовете за съветници на ДПС и гласовете за кмет на Фандъкова“, каза Манолова.

По думите на Борисов, снощи тя е била във Волуяк, за да се пазари с ромски босове за гласове за балотажа в неделя.

„За сведение на премиера, който беше 4 години кмет на София, във Волуяк няма ромска махала и няма роми“, заяви Манолова и каза, че била там по покана на жителите на Гара Волуяк, „които нямат канализация“, и са обсъждали мерки за благоустрояването на квартала. Тя каза, че срещата е била записана и екипът й скоро ще предостави клип от Волуяк.

Борисов обяви още, че т.нар. Братя Галеви помагали на Манолова, въпреки, че са обявени за издирване.

Твърденията на Борисов, че Братя Галеви, макар и в чужбина, сега помагали на Манолова за набиране на ромски гласове, тя контрира, че е било допуснато двамата осъдени престъпници от Дупница да избягат от страната, когато той е бил премиер.

„Срам ме е от премиера. Срам ме е от лъжите, клеветите и обидите, които той произнесе в национален ефир днес“, заяви Манолова.

Нарече екипа ми „сбирток“, гражданите – 124 000 столичани, „нечистоплътни“, затова, че ме подкрепят. Нарече срещата ми с хората във Волуяк „уйдурма“. Бил е кмет и не знае, че там няма ромска махала, няма роми, заяви Манолова. Той, който допусна братя Галеви да се укрият от правосъдието и да напуснат страната в национален ефир призна, че са фактор в изборите в София“, допълни тя.

„Това са долни лъжи, грозни внушения, клевети, произнесени от човек, разтресен от страх, и ще го дам на съд, заяви още Манолова. Страхът да загубиш София е изключително лош съветник. В нарушение на закона премиерът влезе в кампанията, за да се види кой е кметът, кой управлява София, допълни Манолова. И обяви, че „маските паднаха, ясно е кой се бори за властта в София с всички сили и средства“.

Премиерът в нарушение на закона влезе лично в предизборната кампания за София, за да се види кой е истинският кмет, кой управлява в София, посочи Манолова. Пресконференцията днес според нея била подготвена по други теми – да се покаже как се управляват общинските дружества – „Топлофикация София“, „Чистота Искър“, където се източват милиони левове.

В неделя се изправям срещу Борисов, ДПС, срещу контролирания и купен вот, срещу начина, по който се избира главен прокурор и призова софиянци за подкрепа срещу едноличната власт.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.