Младият гений, който повече от месец бе в неизвестност, станал клошар

Младият гений, който повече от месец бе в неизвестност, станал клошар

Изчезналият мистериозно математик Галин Статев, който цялото МВР издирваше повече от месец и бе открит вчера от полицаи, докато скита безцелно в Южния парк, не бил добре психически.

„Говореше много малко, но обясни, че по свое желание е прекъснал контакт с близките и приятелите си. Явно има и сериозен конфликт в семейството”, разказаха униформени от 6-о РПУ, които открили математическия гений.Полицаи обхождали Южния парк в четвъртък следобед.

Около 17 часа видели младеж, който отговарял на описанието на Галин, да върви бавно, Те се приближили и поискали документите му за самоличност. Математикът се подчинил и незабавно извадил личната си карта, Вече след като установили категорично, че това е геният, ченгетата го качили на патрулката и го откарали в районното, пише „Телеграф”. Оттам звъннали на родителите му в Ямбол, за да им съобщят радостната вест, Хората без да чакат се качили на колата си и пристигнали да си приберат детето.

Галин говорил много малко. Видимо не се чувствал добре психически. Споделил, че от 4 август до четвъртък спял по пейките в   Южния парк. На въпрос с какво се е хранил, той отговорил „Каквото намеря”. 26-годишният мъж дори ровел по кофите, за да намира отпадъци, с които да преживява. „Той не приличаше на момчето от снимката. Много е отслабнал, личи, че не се е хранил, а и състоянието на психиката му е силно нарушено. Спомена и че има конфликт с родителите, но повече не пожела да обяснява”, издадоха разследващи. По думите им проблемът идвал основно от таткото, който настоявал момчето да заляга над учебниците и математиката. За снимката от Витоша, която за последно е качил в профила си във Фейсбук, Галин признал, че не е правена сега, а много отдавна. Той успял да стигне единствено до „Борово”, но основно бродел в Южния парк.

Галин Статев изчезна мистериозно на 4 август, веднага след като слезе от автобуса за Мюнхен. Той бил назначен в наша престижна фирма, която го пратила на 2-месечен стаж в България. Освен това той е учил с пълна стипендия в Бостън и Мюнхен, а отличията му са признати в цял свят.
Източник: blitz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.