Москва: Русия и Сирия не са нанасяли въздушни удари по хуманитарния конвой на ООН

Москва: Русия и Сирия не са нанасяли въздушни удари по хуманитарния конвой на ООН

Никакви въздушни удари не са нанасяни по хуманитарния конвой на ООН в югозападните покрайнини на Алепо, нито от руската, нито от сирийската авиация. Това заяви говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

“Нещо повече, заради това, че маршрутът на конвоя минаваше през територии, контролирани от бунтовниците, руският Център за помирение на враждуващите страни в Сирия проследи движението му с безпилотни въздушни средства”, заяви Конашенков.

Официалният говорител на министерството на отбраната добави, че около 13:40 московско време в понеделник целият хуманитарен товар е бил благополучно доставен, след което руският център е престанал да наблюдава автоколоната.

“По-нататъшното преместване на конвоя не е било наблюдавано от руската страна. Цялата информация за местонахождението на автоколоната е била известна единствено на контролиращите този район бунтовници”, заяви ген. Конашенков.

По-рано от пресслужбата на ООН съобщиха, че организацията е пратила в понеделник хуманитарна помощ в два населени пункта в провинциите Алепо и Хомс. Конвоят е бил обстрелян.

По данни на ООН, стреляно е по 18 камиона от общо 31. Инцидентът е станал в района Урум ал-Кубра, кна северозапад от град Алепо. Международният комитет на Червения кръст потвърди гибелта на един доброволец и няколко мирни граждани при атаката срещу конвоя.
Източник: epicenter.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.