Мутафчийски каза да носим маски, за да останем здрави и замълча за противоречието от март

Носете маски, за да останете здрави.

Така Венциславв Мутафчийски отговори на въпрос от журналисти по време на редовния ежедневен брифинг на Националния щаб защо през март самия той е твърдял, че маските при здравите дават измамно чувство на спокойствие, а от Цветница носенето им е задължително по силата на заповед от здравния министър.

„Но вие си противоречите!?“, отвърна журналистът. В този случай Мутафчийски запази мълчание. По-късно обаче допълни: „Думите за маските през март бяха думи, казани и от вицепрезидента на Щатите. Когато казваше да не изкупувате маските, защото няма да има достатъчно за медицинските специалисти. Това бяха негови думи“, посочи Мутафчийски.

„Четете не само публикациите в БНТ и Фокус, въпреки че те доста добре представят нещата, но гледайте и CNN, Скайнюз, БиБиСи и ще видите къде е ада“, отговори Мутафчийски на въпрос къде е ада, посочен от премиера Бойко Борисов, който в деня преди Цветници в национален ефир каза, че ада и хладилните камери ще дойдат около Великден.

Източник: Petel.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.