Мутафчийски: Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат! (ВИДЕО)

„Очаквам да измрат много хора! Яко да измрат! Ей ще видиш!“

С тези гневни реплики приключва интервюто на председателя на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски пред журналистката Миролюба Бенатова, съобщава OFFNews

Видно от кадрите, генералът си изпуска нервите заради неудобните въпроси и прекратява неочаквано разговора.

Интервюто е взето вчера и беше излъчено тази вечер в „AЛTERNATIVATA“ по TV1 – предаването, създадено от Милен Цветков и Генка Шикерова.

„Вие насъсквате и говорите небивалици по медиите. Абсолютно – небивалици. До такава степен, че направо… Медиите, вие включително и с вашите сега упорити въпроси, които говорим – за пробойни в системата. Системата, която реши всичките проблеми, които се явиха на базата на други неща!“ – заяви Мутафчийски.

Говорите глупости. Обезценявате толкова труд – обръща се той към Бенатова.

Един град с доктори беше заразен в Испания, това са 30 600 души. Ние сме държавата с най-малко лекари на глава на населението, категоричен е генералът.

Какво предлагате да се случи с пациенти с Ковид, като ги изпишем: да отидат на палатков лагер? – така отговаря той на въпроса дали са се допускали грешки в организацията при налагане на карантина.

При 2069 доказани случая, все още успяваме да ги проследим. На това ли викате скапана система – обръща се началникът на НОЩ към Бенатова.

Няма пробойна в системата, твърди още Мутафчийски.

Пробойните в здравната система, изискването за тестване преди планови операции и изчисляването на пика на заболеваемост бяха основните въпроси, на които началникът на НОЩ трябваше да отговори и това явно не му хареса.

Докато мрат моите колеги, вие се занимавате с глупости и с едно моливче ми изчислявате глупости, обърна се той към журналистката след въпроса дали повечето тестове и фокусирано тестване на определени групи определят пика.

<

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.