Мъжът в червено

Мъжът в червено


Вижте кой е мъжът в червено ?

Борис Грънчаров – човекът, който обжалва 48 конгрес през лятото на 2012 година

БСП отива на съд. За пръв път от 120-годишната история на партията социалист даде 48-ия конгрес на БСП от месец май тази година на Темида, съобщи в. “Стандарт” и ФАКТИ .БГ . Безпрецедентният юридически казус се коментира неофициално от червените като нов епизод от войната между лагерите на Сергей Станишев и Георги Първанов.
Оказа се, че най-висшият партиен форум на Столетницата е атакуван от редовия член Борис Георгиев Грънчаров. В Софийски градски съд делото е под -3579 и се гледа от 15 състав при съдия Елена Радева през есента.
Първоначално молбата от 30 май не е разгледана по същество, тъй като не е платена таксата от 50 лв. След представяне на вносната бележка обаче делото е заведено. Червеният активист пише срещу конгреса чрез устава на партията и твърди, че решенията на делегатите са нелигитимни, тъй като националната сбирка трябвало да се проведе 6 месеца по-късно.Мъжът в червено

Кой е мъжът в червено ?

Грънчаров обяснява, че предния редовен конгрес на БСП е бил през октомври 2008 година и това означава, че майският такъв е нелегитимен. Освен това по устава на БСП съкращаване на 4-годишния мандат на конгреса може да стане само след решение на самия конгрес. А не на Националния съвет на БСП.
Новият конгрес на 19/20 май бе свикан точно след решение на пленума на партията от 18 февруари тази година. За капак буквално преди събора на Бузлуджа на 25 юли документите по делото са получени на “Позитано” 20, научи “Стандарт”.

Соцръководството има точно месец да отговори по иска на съпартиеца си. Все още няма становище на ответника. Следващата седмица Изпълнителното бюро се събира и се очаква тогава случаят да бъде обсъден. Зам.-председателят на БСП Евгени Узунов заяви, че конгресът си е бил по всички правила, но юристи ще се запознаят с документите. Адвокатът на социалистът Грънчаров – Гео Въжаров коментира, че клиентът му не атакува лично лидера Сергей Станишев, но заяви, че е внесъл и искане за спиране на решенията на 48-тия конгрес. Това автоматично вкарва БСП в тежък казус и заради предстоящия конгрес на ПЕС, на който Станишев трябва да бъде избран отново за лидер на европейските социалисти.

Веднага щом на “Позитано” дошли съдебните документи, започнало издирване на Борис Грънчаров. По лична карта 46-годишният мъж се водел в Разлог и от соцръководството светкавично звъннали на соцлидера Емил Колевичин. “От 2003 година съм председател на Общинския съвет на БСП, такъв човек не сме приемали”, каза пред “Стандарт” Колевичин. Той си спомни, че Грънчаров имал наследствена къща в града, но отдавна живеел в София. Социалистът бунтар трудно може да бъде проверен по членство, тъй като все още не всички червени са вкарани в единния електронен регистър на БСП.
Съгласно устава на БСП конгрес се свиква на 4 години.

48 конгрес се проведе с половин година по-рано. Точно това Борис Грънчаров от град Разлог обжалва на конгреса.
Щеше да го спечели, но през Септември предстоеше избора на Сергей Станишев за президент на ПЕС.
Тогава не се знаеше какво щеше да бъде изборът за президент на ПЕС.
Поради тази причина Борис Грънчаров в началото на Септември си оттегли иска. Адвокат му беше Гео Въжаров, бивш служител в Д.А.Р.

В крайна смет след дълги и напоителни разговори между Марио Трайков и Димитър Дъбов Борис Грънчаров оттегля жалбата си и така кариерата на Сергей Станишев като президент на ПЕС беше спасена !

Кой е мъжът в червено ?

Източник: ФАКТИ.БГ

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.