Наглост! 45 дни ваканция ще получи Парламентът, заради “коронавируса”

Наглост! 45 дни ваканция ще получи Парламентът, заради “коронавируса” 45 дни ваканция, считано от утре, ще получи Парламентът, заради “корона-вируса”.

Предложението внесе председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, по искане на ПП ГЕРБ.

В мотивите се посочва, че: “Една опасна епидемия може да засегне не само обикновеното населиние, но и държавното ръководство.

Това може да доведе до дестабилизация и анархия, което да нанесе големи вреди.

С оглед на избягване на тези рискове, е редно да бъде защитена основната институция в една парламентарна държава – Народното събрание.”

За периода на ваканцията, депутатите ще продължат да получават заплатите си (около 6000 лв. месечно). Предложено е също 50% увеличение “за лекарства, профилактика и предпазване”.

Т.е. още 3000 лв. на калпак. Тъй като някои депутати имат продължителен трудов стаж, общата сума за времето на карантината ще задмине 10 хиляди лева месечно.

“Нека не изпадаме в популизъм, депутатите са важни…” – коментира Караянчева пред журналисти, докато внасяше проекто-решението в деловодството на Парламента.
informiran

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.