Най-глупавото внушение е, че Борисов като си подаде оставката всички проблеми ще изчезнат

„Най-глупавото внушение е, че Бойко Борисов като си подаде оставката всички проблеми ще изчезнат“.

Това заяви в сутрешния блок на „Нова телевизия“ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Напротив, ще видите, че тогава проблемите ще дойдат. После колко ще съжаляват някои хора за своите думи сега – „Всички са мутри“, не знам си какво. Например президентът, който ще трябва да събере тези партии. Те се знаят кои партии ще отидат при него“, коментира той.

„Ние чертаем толкова дълбоки разделителни линии в политиката, че в един момент може да окаже, че не може да се състави следващото правителство, независимо кога ще са изборите. Защото очевидно, че БСП например няма да спечели пълно мнозинство. Очевидно и че ние няма да спечелим пълно мнозинство. Тогава кой с кого ще управлява? И да са много и да са малко партиите, трябва да има някакъв политически диалог между тях. Ние 11 години не сме влизали в коалиция с ДПС, затова няма да го направим и занапред. БСП имат предимство да са в предизборна кампания 8 месеца, а ние освен това трябва да ръководим и държавата“, заяви още Биков.

„Всеки има право да призовава. Надявам се да бъде всичко в рамките на закона и да не навреди на тези, които са на работа, защото те са доста повече от тези, които протестират. И призовавам да не спират метрото младежи от протестиращите като Еленко Божков и Минчо Спасов. Мислим за много неща едновременно. Оставките и протестите са важна тема, но не и единствена. И днес премиерът ще обяви икономически мерки, които да прекарат страната през икономическата криза. Нашата цел не е да изкараме мандата. Това е средство, през което да поемем първите удари на икономическата криза, която ще дойде през есента и зимата. И след парламентарните избори се надяваме да имаме едно стабилно управление, което да прекара страната през икономическата криза“, каза той.

„Освен тези, които протестират, и хвърлят пъдпъдъчи яйца към МС, в тази страна живеят и хора, които са на ръба на оцеляването. Аналогиите с Орешарски са неуместни. Той влезе в режим на нечуваемост още на втория месец от началото на мандата си. Ние сме 6-7 месеца преди края на мандата. Той управляваше без да има мнозинство в парламента, а ние имаме. Той управляваше излъчен от втората по сила политическа сила. Той стана премиер, след като изгуби изборите. Надявам се с останалите политически сили да стигнем до консенсус да мислим за тази икономическа криза, а не как да направим избори 3 месеца по-рано. Машинното гласуване не става да се въведе ей така, веднага. Със сигурност правителството няма подкрепата на БСП, Демократична България и ДПС. Борисов показа много ясно кой управлява, кой взима решенията и кой носи отговорността“, добави Биков.

Източник: Petel.bg

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.