Нарича се национално предателство. И глупостта тук не е смекчаващо вината обстоятелство

Нарича се национално предателство. И глупостта тук не е смекчаващо вината обстоятелство

Едно от най-инфантилните оправдания за подаръка от 8 млн. за мюфтийството е, че плащаме, за да не им плащат чужди разузнавателни служби.

За първи път в историята на контраразузнаването, което би трябвало да се бори с чуждите разузнавания, се среща този чисто нов български опит:

да се надпреварваме кой ще плати повече, та агентите да са повече наши, отколкото чужди.

И тази иновация, вместо да ловим шпионите и да неутрализираме действията на чуждите разузнавания, да им плащаме, е съставомерна. Да си знаете.

Нарича се национално предателство. И глупостта тук не е смекчаващо вината обстоятелство.

А бенефициерите на тези средства отдавна са специализирали двойно и тройно агентурно битие. Още като са ги вербували за агенти на ДС и на МИТ едновременно.

Та, Бойко и Цецко, ако правилно ме разбирате, колкото и да им дадете от нашите пари, те пак ще вземат от чуждите шпионски централи.

И пак ще ни се подиграват. / Богомил Бонев, Фейсбук

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.