На вниманието на потребителите! Започна извънредна проверка у нас на популярните спинъри, някои от тях са много опасни за здравето!

На вниманието на потребителите! Започна извънредна проверка у нас на популярните спинъри, някои от тях са много опасни за здравето! Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) започва проверка на популярните антистерс играчки наречени „фиджет спинър”, съобщават от агенцията

Тъй като са играчки трябва да отговарят и на изискванията на Наредбата за съществени изисквания и оценяване съответствието на играчките.

Проведени изследвания в трети страни показват, че в някои случаи моделите съдържат наднормено количество олово и живак.

Затова в хода на инспекциите ще бъдат взети продукти, които ще бъдат подложени на допълнителни изследвания.

Спинърът е най-новият популярен продукт, който се разпространява много бързо сред децата и у нас.

Основната му употреба е да помага на деца със синдром на дефицит и на деца, страдащи от аутизъм, но той все повече се разпространява и като играчка.

Важно е да се знае, че:

– съществува опасност от нараняване на откритите части на тялото при игра;

– продуктът изисква добра координация; – не е подходящ за деца под 3 години;

– някои модели имат електрическа функция, захранвана с батерии тип бутон или R1, които не трябва да са достъпни без инструмент или с две независими движения;

– съдържат олово и живак в материала, от който са изработени.
Източник: blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.