Ние само градим. Направили сме повече магистрали от всички. За това ли да дадем оставка?

Използването на езика на омразата няма да доведе до нищо.

Това заяви министър-председателят на България Бойко Борисов в извънредно живо включване във „Фейсбук“ страницата си, съобщава Petel.bg

Той предупреди, че се готви ескалация на напрежението на протеста.

Премиерът заяви, че няма да подаде оставка, тъй като щетите за държавата ще се огромни. Той отправи апел към протестиращите да се пазят от провокации.

„С прискърбие гледах митинг за подкрепа на държавния глава и на премиера, вместо да сме заедно и да се прегърнем за общата цел“, сподели премиера.

„Винаги съм уважавал всеки един протестиращ, срещал съм се с всички. Никой не спазва мерките. Защо тогава въвеждаме ограничения? Доходите ще намаляват. Трябва да се търси широк консенсус. С какво подразнихме ние? С това, че поставихме България, където й е мястото?“, заяви премиерът Борисов.

„Предстоят ужасни месеци и години за икономиката. Само след месеци ще са изборите. Истински виждам, че Радев не го боли когато се пролива кръв на полицаи и се хвърлят бомби по тях. Използването на език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата“, каза още министър-председателят.

„Какво искат – да строшат Министерския съвет ли? Да го строшат, щом искат, това е демокрацията. Да строшат и „Тракия“, „Струма“. Ние само градим. Направили сме повече магистрали от всички. За това ли да дадем оставка“, попита премиерът.

„Моята глава е дебела, може да я чупите, колкото искате, но тези момчета и момичета не са виновни, те са там за една заплата“, заяви Борисов по повод агресията срещу полицаите. И допълни, че се чува, че се готви запалване на Партийния дом.

Източник: Bultimes

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.