Нинова: Направихме промяна в партията, предстои промяна в държавата

Нинова: Направихме промяна в партията, предстои промяна в държавата Преизбраният лидер на БСП – Корнелия Нинова, заяви че първият пряк вот в историята на партията е направил промяната в БСП и че сега предстои да бъде направена и промяна в държавата.

Резултатите от първия пряк вот за председател на БСП бяха обявени по-рано днес. Корнелия Нинова запазва лидерското си място с получените 43 228 гласа.

Избирателната активност е била близо 70%, което според нея е безпрецедентно високо ниво за България за всички видове избори.

Изборният ден е преминал спокойно – без опашки, нарушения и грешки в протоколите, което според Нинова е “показно за това как трябва да се правят избори”.

Корнелия Нинова заяви,че високата подкрепа – повече от половината всички социалисти, които имат право на глас, е доказателство за одобрението не само към нея, но и към курса, който БСП следва вече четвърта година.

Припомняме, че кандидатите за лидерското място бяха четирима – Нинова, заместникът ѝ в партията Кирил Добрев и депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков. Корнелия Нинова заяви, че вотът ясно е показал, че няма разцепление в партията, въпреки многото критики към нея.

Тя отказа да отговори категорично дали ще има рокади в партията, а само съобщи, че в края на месеца ще се проведат избори на членове за Националния съвет, след което ще бъдат обявени и членовете на Изпълнителното бюро.

Според Нинова вотът вчера е доказал, че “БСП е най-демократичната, най-модерната европейска партия, която е в удивителна кондиция”.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.