Оглеждат бивши застави, за да ги заселят с бежанци

Оглеждат бивши застави, за да ги заселят с бежанци След размириците в Харманли държавата спешно започна да търси начин да разсели бежанците. Започнаха и огледи на бивши застави по българо-турската граница, които да бъдат превърнати в мигрантски центрове.

В село Маточина броят на бившите застави е по-голям от броя на хората в него. Тя е строена през комунизма от армията, днес е разграбена и опожарена от поредната група нелегални, преминала границата ни, съобщава bTV.

Заставата до село Сладун вече е инспектирана от МВР. Тук единственото предимство е, че сградата все още е с покрив. Ремонтът ще е скъп, но не и невъзможен. Местните хора обаче не искат и да чуят заставите да стават мигрантски центрове.

От общо 15 бивши гранични застави в района на Малко Търново 15-а тилна застава е „най-запазена”. Тя обаче е без здрав прозорец, без врати и с полусрутен покрив. От някогашната масивна постройка почти не е останала здрава част, а прокарването отново на ток и вода изглежда невъзможно.

Заставите са затворени от близо 20 години и са оставени на разрухата.
Източник: blitz.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.