От сега: Lupa.bg съобщава за 20 болни от коронавирус под карантина във ВМА!

От сега: Lupa.bg съобщава за 20 болни от коронавирус под карантина във ВМА! Първите заразени от коронавирус в България вече са факт!

Десетки пациенти са под карантина във ВМА в София, като точната бройка на заразените все още не е оповестена официално. По информация на Lupa.bg тези със съмнения за заразата-убиец са около 20 човека.

От пресцентъра на ВМА споделиха за Lupa.bg: “Настанени са 14 души със съмнения за коронавирус, направени са им изследвания.

Не можем да се ангажираме кога точно ще станат ясни резултатите от изследванията им днес, но те ще бъдат оповестени официално”.

От няколко дни заразени с коронавирус са били поставени под карантина и пазени в тайна, за да няма излишна истерия в България.

Преди две седмици случай на български гражданин, пристигнал от Италия, е бил хоспитализиран, а направените проби тук са изпратени в Амстердам.

Същевременно с редакцията на Lupa.bg се свърза медицинско лице от болница “Токуда”, за да сподели информацията, че при тях са приети двама с коронавирус.

От отдел “Работа с пациенти” признаха, че нямат право да дават информация затова дали има заразени с опасния китайски вирус.

Въпреки това обаче обясниха, че подадената ни информация не била вярна, защото такива болни в “Токуда” няма. / informiran

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.