От 30 години изборите в България не дават изненади. Те протичат по определена схема

От 30 години изборите в България не дават изненади. Те протичат по определена схема

Това, че на няколко места монополът на ГЕРБ е разбит, не означава, че има преодоляване на фалшификациите, манипулациите, на корпоративния, на купения, на медийно изкривения вот.

Това каза пред БНР Ренета Инджова, бивш министър-председател.

Тя апелира всички, които търсят касиране на резултат, да имат смелостта да действат в тази посока и да го поискат действително.

„От 30 години изборите в България не дават изненади. Те протичат по определена схема, в случая тя разпределя с известен пробив феодалните имения на управляващата партия – на нейния апарат, на нейните приближени. Всички са доволни, както винаги всички са победители. Но страната трябваше да има ситуация, в която да се направи пробив в държавната машина, която е показала престъпен и корумпиран характер.“, допълни Инджова.

Според нея всички участници в изборите са били апликанти за европейски средства и фондове.

„Затова не ги чухме да искат местно самоуправление и прекъсване на тази феодална зависимост, затова не ги чухме да се борят срещу корупцията. Най-много се произнесоха за прозрачност, а прозрачност ние вече сме постигнали“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.