Писмата до Слави Трифонов !

Писмата до Слави Трифонов !
Вижте писмата до Слави Трифонов !
Публикуваме без редакторска намеса :
“Здравей Слави,

Позволявам си да се обърна така към теб, не от липса на уважение, а защото вече повече от 20 години си за нас, обикновените хора „Нашият Слави”.
Аз съм една жена от Ямбол, за чието съществувание никога не би и научил, ако сега не бях рискувала да ти пиша – без да знам дали тези редове ще стигнат до тебе. Това, че се опитвам да ти пиша и евентуално да ме чуеш е един мой опит за надежда, за лъч надежда, на която се надявам в цялата БЕЗНАДЕЖНОСТ, в която живеем.

Слави, аз съм една най-обикновена българка с най- обикновена съдба. С обикновената съдба на една българска майка, а сега вече и баба. Понякога работеща (каквото дойде), понякога скитаща по улиците с ясната мисъл, че съм никому непотребна на т.нар. „пазар на труда”. Но това, че все по-често България няма нужда от моя скромен труд като …продавачка, чистачка, гледачка на деца и какво ли още не е моя лична, персонална драма. Моята лична Голгота! Аз съм от жените над 50г. за които няма работа… аз съм от тъй нареченото загубено поколение – поколението на изгубените, надежди, илюзии…мечти!

Слави, аз имам моя скромен дом и скромен живот, имам и моето семейство, но продължавам да имам и една мечта… Да, знам, че мечтата ми е в повече, че мечтата ми е екстра в този наш свят, но тайничко си я мечтая. Ще я споделя с теб, Слави, защото разбрах, че през всичките тези повече от 20 години заедно с мен я споделяш и ти. Може би от всички известни хора само ти продължаваш също да вярваш и изповядваш тази мечта.

Аз искам да си върнем България…
Да си върнем ценностите, човещината, вярата!

Всички големци през тези 27 години уж тръгваха да ни водят в тази посока, но веднага щом пипнеха властта – забравяха за къде са се запътили и пак оставахме излъгани . А народът вече е изтръпнал от тези лъжи не вярва на нищо и на никого. Ти вече над 20 години повтаряш, че трябва да вървим към себе си, към всичките тези ценности, които дремят заспали, защото нашата България е като в една приказка за спящо царство, което никой не идва да събуди…Добре, Слави! През нашата заспала България преминаха какви ли не лъже пророци, месии, че даже и цар. Всеки открадна каквото можа и побягна. Някои бяха толкова нагли, че продължиха и продължават да крадат от нас през всичките тези години!
Нашата България е обрулена, обругана, унизена и ние българите се чувстваме така. Нашата България, Слави, е скована от страх…Страх да не загубиш работата си, прехраната на семейството…Страх от силните на деня. Това трябва да го ПРОМЕНИМ! Дължим го на децата ни, които побягнаха да търсят късмета си по света – някъде, където няма да са обичани и чакани, но могат да живеят достойно. Дължим го на родителите ни, които мизерстват, а по селата са изнасилвани и пребивани. Слави, медицината ни убива! Некролозите по портите и стълбовете са все повече и повече от оцелелите и останали в родината ни…

Това, което с мъка сме събирали за домовете си през дългите години на т. нар. „Преход” (Дано да бъде проклет!) – във всеки момент може да бъде откраднато и поругано. Продавачи на наркотици преследват по училищата децата и внуците ни. Лъжи ни заливат от малкия екран…Лъжи, лъжи, лъжи…Нищо общо с реалния живот! Няма полиция, няма власт, няма справедливост…! Слави, както казваш ти – НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!

Не, не страдам по социализма, макар, че младежките ми години преминаха през него, но постоянно си задавам въпросите „Защо унищожиха икономиката и селското ни стопанство?”, „Защо унищожиха живота на няколко поколения?”, „Защо ни отнеха бъдещето и ни направиха народ от неудачници?“, „Защо окрадоха и продадоха България?“

Само ти Слави, остана верен на думите си. Каза и го направи. Иницира референдума, с който даде сила и на нас, обикновените хора. За това ти повярвах още повече. За това мръзнах миналата зима по пунктовете за събиране на подпис. Защото за успеха на този референдум се чувствах длъжна да дам всичко от себе си. Да дам своя микроскопичен принос да се чуе гласът на престарелите ми родители, децата ми, приятелите ми. За да се чуе гласът не само на младите, красивите и интелигентните от жълтите павета, а и нашия глас- на бедните, скромните и не дотам красиви хора от провинциалните градчета и селца. И ти успя, успяхме заедно! И този успех с подписката беше и малко мой успех! И аз продължавам да мечтая за тази нашата обща мечта, Слави… За нашата България! Моята родина.

И така взех, че си повярвах. Повярвах, че с теб можем все пак да направим нещо заедно!

Защо си позволих тези, дълги писания, Слави. Това беше начина да ти разкажа, че докато мръзнех по пунктовете за събиране на подписи видях, че не съм сама. Видях, че като мен има и други малки и незабележими хора, които още имат мечта за България и които вярват вече само на теб. Може би за последно! Вярваме, че искаме, можем и ще „изметем боклука”заедно.
Нека да се преборим! Да изметем боклука, Слави! Да им разкажем играта, но по християнски и справедливо! Нека всеки получи заслуженото си!
Слави, нека сега…, днес…., утре… да излезем по градове и села и да се преборим! 700 000 човека се подписахме, че искаме РЕСТАРТ, 700 000 се подписахме, че сме зад теб и ти вярваме! Вярваме ти, Слави и ще бъдем твоята армия. Защото вече не се издържа! Няма какво да губим! Да спечелим бъдещето на децата си. Стига сме били „електорат”. Ние сме суверена от нас зависи да бъдем НАЦИЯ, НАРОД, АРМИЯ ОТ ГРАЖДАНИ!

БОЯТ НАСТАНА!
С обич…. ”

Писмо до Слави Трифонов
Слави,
Писмото на жената от Ямбол ме разтресе, сега искам и аз да ти кажа какво виждам около мен. Аз съм от Казанлък- град, в който хората са горди и непримирими, Но! Но, и нас ни потъпкаха и смазаха изедниците през последните години! Така, както не е било и преди 100 години…
Налага ми се често да пътувам, заради моя малък бизнес, от който вадя хляба на семейството си и виждам много неща, но и много мъка из държавата ни…
Само след два месеца идват избори. Избори, на които няма за кого да гласуваме. Избори, на които отново ще излязат старите грозни и продажни муцуни от миналото, които вече 26 години ни лъжат, продават, мамят, подиграват се с нас.
Слави, 26 години ние, хората на България сме малка, жалка, нищожна пионка в ръцете на политиците. ПИСНА НИ! ПИСНА НИ да се подиграват с нас и да не зачитат гласа ни. Да ни продават и да ни купуват. ПИСНА НИ управлението на НАШАТА страна да зависи от шепа хора по върховете, които раздават пари преди избори. ПИСНА НИ от беззаконието в майка България. ПИСНА НИ от корупцията. ПИСНА НИ да сме бедни и болни! ПИСНА НИ децата ни да бягат в чужбина! ПИСНА НИ да ни лъжат, че ще вземаме нормални заплати! ПИСНА НИ от популизъм! Край!
Пиша ти в множоствено число, защото това е мнението на всички хора около мен, приятели, роднини, хора, с които се заговарям случайно. От близо месец чета тази страница и виждам колко хора мислят като мен.
Слави, промяната идва. Няма кой и как да я спре! 26 години търпяхме, но вече е време всичко това да спре. Вече е време онези, които се подиграха с народа на България да си платят и да дойде някой, който ще помогне да решим проблемите на нашата страна.
Слави, поведи ни. Искаме да си с нас, защото България е раждала истински, достойни синове и, както виждаш много хора вярват, че ти си един от тях.
Слави, хайде! Наистина е време да изхвърлим боклука!

Ние от bulnews.info Ви показваме писмата публикувани на страница във Фейсбук: Слави, време е да изхвърлим боклука

Ние от bulnews.info публикуваме Фейсбук съдържание на основание т. 2.4 от Statement of Rights and Responsibilities на Фейсбук: ”Когато публикуваш съдържание или информация, използвайки настройката “публично”, това означава, че позволяваш на всеки, включително и на лица извън Фейсбук, достъпа до и употребата на тази информация, както и да я свързват с теб (например с твоето име и профилна снимка).

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.