Писмо на старозагорец в Канада с подробности за изнасилвача Боньо Фаса, убит от Мария, разтърси Града на липите

Писмо на старозагорец в Канада с подробности за изнасилвача Боньо Фаса, убит от Мария, разтърси Града на липите
В отворено писмо наш съгражданин, който живее в Канада от 20 години, разкрива подробности за изнасилвача Боньо Фаса, който бе убит от тийнейджърката Мария в Стара Загора, пише zarata.org. Регионалният сайт публикува писмото му без редакторска намеса:

Уважаеми съграждани, Пише ви един заралия, напуснал преди повече от 20 години България. Не по собствена воля и запазил родния град в сърцето. Повод за това писмо ми дава историята на малката смела Мария, опълчила се на една зловеща (поне и според моите преживявания) за града и обществото ни фигура, каквато, бе покойния Богдан Динев-известен още като Фаса. В началото на 90-те години от миналия век, бях един от първите опитал се да започне малък бизнес в Стара Загора.

Именно Динев и неговите приятели бяха хората довели ме до фалит и заради непрестанното им изнудване, заплахи и шантаж, принудили ме да напусна любимия град и страната. Позволявам си да имам лично отношение, макар и от хиляди километри по този случай, но ми се иска да попитам:

Защо вие нямате? Прочетох много коментари в местни и национални медии и не можах да разбера откъде изригна цялата тази злоба срещу едно младо момиче защитило живота и честта си попадайки в лапите на добре познат Изрод (Да! Ще си позволя да го нарека така, дори и без задължителните кавички, защото знам за какъв „човек”става дума)? Момиче отнело ножа с който насилника я заплашвал и спасила от подобна съдба десетки други потенциални жертви.

Тъжно ми е съграждани, заради цялата злоба изливаща се във форумите и ми се иска да задам един горчив въпрос:

Дедите ни такива хора ли бяха? Да, точно тези които след опожаряването на града ни си подадоха ръка и подкрепяйки се –семейство по семейство, общност по общност, го възродиха отново, а и направиха най-доброто за живеене място в България. Едва ли….. Но ми се иска да задам и още няколко въпроса:

Защо прокуратурата в града ни така настойчиво нарочва жертвата за агресор? ( Такъв казус при нас в Канада не би могъл да съществува-около това смело дете за няколко часа биха се събрали хиляди: Граждани, политици, общественици, медии – в една кампания за защита и изискване на Справедливост!)

Защо Системата е позволила този човек да бъде извън затвора през последните почити четири години от живота си и затова време колко човешки съдби е съсипал, колко семейства почернил? Надявам се медиите да отразят това мое писмо и моля хората били жертва на насилие от страна на Динев-нека ми пишат.
Ще направя всичко възможно, дори с променени имена, историите им да станат достояние на колкото може повече хора.

Пощата ми е: georgepurvov@yahoo.com

С уважение:Георги (Джордж) Първов,Торонто,Канада

Източник: blitz.bg/

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.