Пламен Пасков: Мъже със свещи! Докато след престъплението следва “бдение” и “свещи”, а не “наказание” и “справедливост”, така ще е

Пламен Пасков: Мъже със свещи! Докато след престъплението следва “бдение” и “свещи”, а не “наказание” и “справедливост”, така ще е Системата убива. Не само Виктория Маринова.

Знаете ли, по какво се разбира, дали има мъже в един народ?
Когато има, мъжете са гарант и изпълнител на справедливото наказание.
Когато няма, има бдения със свещи.
След бденията със свещи очаквам плюшените мечета.

Виктория е убита и обезобразена. Още едно детенце остава сираче, още едно (или повече) български семейства – изгорени, още един прекършен живот на млада жена, която можеше да роди още здрави и прави българчета и да изживее пълноценен живот, да се радва на внуци на свой ред. И нищо. Търсим (поредния) “служебно-необходим” клошар.

Други жени са преследвани. И пак нищо.
Трети са убити и накълцани с брадва заради половин или 1/5 от пенсията. Разбира се – отново нищо. Борим се с престъпността.
Четвърти са убивани, ограбвани, изнасилвани, пребивани просто така, за кеф, в името на традицията. Естествено – отново нищо.
Така е от десетилетия. Ако продължаваме да го търпим, естествено, така и ще бъде.

“Институциите” са ясни. От колониални институции друго не може да се очаква. Противоестествено, против здравия разум е да имаш свръхочаквания. Да чакаш хиената да стане вегетарианец и да започне да мрънка будистки мантри в саваната.

Но страшното е, че даже и утре Бойко Борисов в сутрешния блок на bTV и/или НОВА да заколи пеленаче, то да пищи от болка и ужас, да си го нареже на тънки филийки, да си го бучи с виличка и да си го изяде в студиото, в режим на реално време, пред някой зализан водещ, пак ще си го изберете! За 4 път, ако е на мнозинството – населението!

Може би ще има “ама прекали тоя път, не биваше”. “ама верно ли?”. “Баце тоя път се унесе” и все такива от сорта.

И НИКОЙ, повтарям – НИКОЙ няма да отиде и да направи това, което правят даже и копитните животни при опасност – да се групират и да се обърнат с рогата към опасността.

Защото населението вече няма сетива да разпознае опасността като такава и източника на смъртната заплаха за нас като народ и държава.

И да, “системата убива”. Не само майките и децата-инвалиди. Убива наред. Защото сме със статута на вреден дивеч. На излишното население в България.

Защото така е настроена, така е замислена. Така си работи от столетия. Англосаксонската модернизирана колониална система е така. Това е смисълът и същността и.

Докато след престъплението следва “бдение” и “свещи”, а не “наказание” и “справедливост”, така ще е.

Но кой да те чуе?! Кой да го разбере?! Кой да тръгне да направи нещо срещу това?!

Мъка, мрак и смрад… / Д-р Пламен Пасков

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.